Matematik

Omsætning

18. februar 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har fået denne opgave som handler om omsætning

Musikbixen sælger 1400 albums pr. måned til 200 kr pr. album. For hver 10 kr. prisen sænkes sælges der 100 flere albums. Hvilken pris giver den største omsætning?

Jeg har prøvet mig frem med formler hvor jeg har taget "omsætning=pris*afsætning" og i opgavens tilfælde "omsætning = pris*antal stk"

Dog ved jeg at svaret er 170 kr, men jeg kan ikke få det til at hænge samme:(

Håber der er nogen som kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af mathon

afsætningens  x's afhængighed af stykprisen p

             \small \begin{array}{lllll}&x(p)=-10p+3400\\\\\textup{oms\ae tning:}&R(p)=p\cdot \left ( -10p+3400 \right )=-10p^2+3400p\\\\&R{\, }'(p)=-20p+3400\\\\\textup{maksimal oms\ae tning}\\\textup{kr\ae ver:}&R{\, }'(p)=-20p+3400=0\\\\&20p=3400\\\\&p=\frac{3400}{20}\\\\&p=170 \end{array}


Svar #2
18. februar 2020 af studineM

Tusind tak! Nu giver det mere mening :)


Skriv et svar til: Omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.