Matematik

Skæringspunkter mellem grafer udtrykt ved k

18. februar 2020 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som går ud på at bestemme skæringspunkter mellem grafer udtryk ved k.

Opgaven er desuden vedhæftet

Har prøvet at sætte funktionerne lig hinanden og forsøge at få et udtryk for k på en eller anden måde men det er desværre mislykkedes.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af Anders521

# 0

a) Der haves f(x) = g(x) ⇔ x2 - kx = kx ⇔ x2 - 2kx = 0 ⇔ x· (x-k) = 0 ⇔ x = 0 ∨ x = k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} f(x)=x^2-kx &= kx=g(x)\;,\;k>0 \\ x^2 &= kx+kx=2kx\\ k&=\;?x \end{align*}


Svar #3
18. februar 2020 af LasLas123

#1

Hvordan får du:

x^2-2kx = 0 til at være x * (x-k)?????


Svar #4
18. februar 2020 af LasLas123

#2

- Ville det så være k = 1/2x?

Desuden vil opgaven have at det skal udtrykkes ved k. Herved forstår jeg noget lignenende

S(k)= ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2020 af Anders521

# 3

Rettelse x2 - 2kx = 0 ⇔ x· (x-2k) = 0 ⇔ x = 0 ∨ x = 2k.

Mht. dit spørgsmål - faktorisering.


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem grafer udtrykt ved k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.