Matematik

Hjælp til beregning af løn

23. februar 2020 af maria2016 - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har en opgave, hvor jeg skal beregne Simons løn ud fra arbejdstider.

Hans timeløn i hverdage (almindelige timeløn) er 53,40 kr

Lørdage almindelig timeløn + 49,15 kr

Søndage almindelig timeløn + 61,20 kr

Jeg skal beregne hvor meget han tjener, når han arbejder følgende arbejdstider:

mandag: 14:00 - 18:00   (det er 4 timer)

Tirsdag: 13:30 - 16:00  (det er 2 timer og 30 minutter)

Lørdag: 09:00 - 12:15   (det er 3 timer og 15 min)

Søndag: 08:00 - 11:45 ( det er 3 timer og 45 min)

Jeg har forsøgt at regne men jeg for ikke det samme resultat som min lærer. Hans resultat er 1110,14 kr. 

Jeg har sagt: 4*53,40 + 2,5 * 53,40 + 3,15 * (53,40 + 49,15) + 3,45 * (53,40 + 61,20) = 1065,5025

Hvad er det jeg gøre galt? Er det minutterne jeg regner forkert på lommeregneren?

Håber I kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af B0T (Slettet)

Ja det er minutterne, ved 3 timer og 15 min er det ikke det samme som 3,15 timer, men 3,25 fordi 15 min er 1/4 time:

 15min * \frac{1time}{60min}=0,25 time

Dvs det bliver:
4*53.40 + 2.5 * 53.40 +3.25 * (53.40 + 49.15)  + 3.75 * (53.40 + 61.20) = 1110,1375 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2020 af ringstedLC

Ja, 3:15 er ikke 3.15 timer. Det er 3.25 timer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2020 af peter lind

Du kan ikke bare sætte minutter bag kommaet For eks. er 3 timer 15minutter = 3timer + 15/60 timer = 3,25 timer


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af løn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.