Matematik

Rente

03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis den årlige nominelle rente er 16% Hvad svarer det så til:
A. Om måned
B. Om ugen
C. Om dagen

Nogle der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2020 af peter lind

r = 1,16t/1år -1 hvor r renefode og er t er tiden


Svar #2
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så i A skal man sige 1+ 1,16-1=...

Svar #3
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2020 af AMelev

Når bankerne beregner renter, benytter de terminsrentesatsen som
"den nominelle rentesats"/ "antal terminer pr. år".
Desuden regner de med 30 rentedage pr. måned = 360 rentedage pr. år (Link1 og Link2 )

Den effektive rentesats reff. (dvs. den reelle årlige rentesats) kan beregnes ud fra terminsrentesatsen rn ved 
reff. = (1 + rn)n -1, hvor n er antal terminer pr. år.

 Halvårlig rentetilskrivning: r2 = 16%/2 = 8%, dvs. reff. = (1 + 0.08)2 - 1= 0.1664 = 16.64%
 Kvartalsvis rentetilskrivning: r4 = 4%, dvs. reff. = (1 + 0.04)4 - 1= 0.1699 = 16.99%
 Månedlig rentetilskrivning: r12 = ....%, dvs. reff. = (1 + ....)... - 1= ..... = ......%
 Ugentlig rentetilskrivning: r52 = ....%, dvs. reff. = (1 + ....)... - 1= ..... = ......%
 Daglig rentetilskrivning: r360 = ....%, dvs. reff. = (1 + ....)... - 1= ..... = ......%
 


Svar #5
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så A er 1,24%

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2020 af peter lind

sludder. Man betaler ikke en højere rente for en måne end for et år


Svar #7
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det ikke så 4,9%

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2020 af peter lind

Bestemt ikke: Lad være med at gæt. Se #1  1måned/1år = 1måned/12måneder = 1/12  så rentefoden er 1,161/12-1


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2020 af AMelev

#5 Hvordan kom du frem til 1.24%? Hvad skulle det være, den månedlige eller den reelle rentesats?
 r_{12}=\frac{0.16}{12}=0.01333 = 1.33%
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2020 af AMelev

#8
 1,161/12-1

hvilket giver 1.24%, som anført i #5. Formlen er forkert.

Fremskrivingsfaktoren pr. år er 1 + reffektiv = (1 + rtermin)antal terminer pr. år
Deraf fås formlen i #2.


Svar #11
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvis det er ugen er det så 3,7%

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2020 af AMelev

#11 Skriv nu, om det er den effektive rentesats eller terminsrentesatsen, du angiver. Ingen af disse er dog 3.7%

Brug proceduren i #2.
 


Svar #13
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Terminsrentesats

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. marts 2020 af peter lind

Hvis terminen er på et halvt år er det 1,16½-1


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. marts 2020 af AMelev

#13 Se #2 terminsrentesatsen = "den nominelle rentesats"/ "antal terminer pr. år".

#14 Det er ikke den måde teminsrentesatserne beregnes på, deter som angivet i #2..


Svar #16
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

den nominelle rentesats er rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. marts 2020 af AMelev

#16 den nominelle rentesats er rigtigt

Hvad mener du med det?


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.