Matematik

Førstekoordinaten P

09. marts 2020 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj. Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg løser opgaven i TI-Nspire, så hvis nogen kan vise hvordan man gør der, ville det være dejligt. Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: fghj.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2020 af PeterValberg

a) Skæring med x-aksen betyder at y = 0
    Sæt y = f(x) = 0 og løs ligningen mht. x
I TI-nspire kan du benytte kommandoen solve()  

b) Ti-nspire har en superkommando til dette formål, der hedder tangentLine()

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #3
09. marts 2020 af NW12

Tusind tak!:)

Svar #4
09. marts 2020 af NW12

Hvordan løser man l? Den kan jeg ikke finde ud af..


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2020 af PeterValberg

#4 ikke helt forstået, er det en ligning for tangenten l, altså spg. b) du henviser til?

I så fald benytter du kommandoen tangentLine(<forskrift>, <variabel>, <x0>),
som er gjort i sidste linje i det screenshot, der er medtaget i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2020 af mathon

#4

           Mener du ligningen for l løst i hånden?


Svar #7
09. marts 2020 af NW12

Sorry, mente opgave c, hvordan man løste den? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2020 af PeterValberg

v=\tan^{-1}\left(\frac{30}{1}\right)=......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
09. marts 2020 af NW12

Når jeg taster det ind, skriver den fejl???


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2020 af PeterValberg

forstår jeg ikke, jeg får:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #11
09. marts 2020 af NW12

Min siger det her?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. marts 2020 af PeterValberg

Det kan være fordi, du skriver tan-1 direkte ind, det kan den ikke håndtere,
du skal i stedet vælge funktionen fra kataloget....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Førstekoordinaten P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.