Matematik

Matematik vektor hjælp! :(

12. marts 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har denne opgave (bilag), som jeg skal regne udden hjælpemidler. Er lidt i tvivl om hvordan :( - Alt hjælp ville være værdsat! 


Svar #1
12. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Er dette rigtigt (opgave b)? Dog lavet med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af ringstedLC

a) Lav en skitse hvor vektor a begynder i A. Bestem vektor AB. De to vektorer er de to ikke parallelle sider i parallelogrammet. Arealet kan beregnes som summen af to gg en retvinklet trekant og et rektangel eller ved at bruge formlen:

\begin{align*} A &= \left|\text{det} (\vec{a},\overrightarrow{AB})\right| \end{align*}


Svar #3
12. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Tak! Hvad med b? :o


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2020 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \overrightarrow{AB}_{\vec{a}} &= \frac{\overrightarrow{AB}\cdot \vec{a}}{|\vec{a}|^2}\cdot \vec{a} \\ &= \frac{-15\cdot (-1)+5\cdot 2}{\sqrt{(-1)^2+2^2}^{\,2}}\cdot \binom{-1}{2} \\ &= \frac{25}{5}\cdot \binom{-1}{2}=\binom{-5}{10} \end{align*}


Svar #5
12. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Tak!!! Er staddig lidt i tvivl om hvordan jeg griber a) an... :(


Svar #6
12. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Det er jo uden hjælpemidler :(


Skriv et svar til: Matematik vektor hjælp! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.