Matematik

Hvad er sandsynligheden for, at summen af øjentallene er mindre end 6, hvis du kaster med to terninger?

13. marts 2020 af denayaf570 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Som titlen siger - Hvad er sandsynligheden for, at summen af øjentallene er mindre end 6, hvis du kaster med to terninger?
I må meget gerne sige svaret og hvordan jeg regner det ud. Skal have lavet det inden corona-ferien slutter. Kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg regner det ud :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af janhaa

corona ferie?

P(X<6) = P(2) + P(3) + P(4) + P(5)


Svar #2
13. marts 2020 af denayaf570 (Slettet)

Hvordan regner jeg det ud til procent, hvis jeg må være så irriterende?
Med coronaferie mener jeg at vi er blevet sendt hjem fra skolerne i et par uger. Det er ikke rigtigt ferie men bare skole hjemmefra.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2020 af mathon

Der er 10 muligheder for øjensum mindre end 6

       \small \small \small \small p(\textup{\o jensum mindre end 6})=\frac{10}{36}=\frac{5}{18}=27.8\%


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2020 af AMelev

Er niveauet 9.. klasse? På HHX 1. år??? Sørg for at give korrekte oplysninger.

Udfyld diagrannet med øjensummerne for de to terninger T1 og T2.
Hvor mange udfald er der i alt (Antal mulige)?
Hvor mange er mindre end 6, dvs. fra 5 og nedefter (Antal gunstige)?

P(sum < 6) = \frac{Antal \:gunstige }{Antal\: mulige} =....
Angiv som decimaltal og flyt kommaet 2 pladser til højre.
Fx 0.0473 = 4.73%

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #5
13. marts 2020 af denayaf570 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!
Undskyld, havde ikke set jeg havde skrevet HHX 1. år.


Skriv et svar til: Hvad er sandsynligheden for, at summen af øjentallene er mindre end 6, hvis du kaster med to terninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.