Matematik

Antallet mobiler

14. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Eleverne i 8. klasse på Karls skole har også undersøgt deres eget forbrug af mobiltelefon.
Deres undersøgelse viser:
• Alle elever bruger i gennemsnit deres mobiltelefon mindst 120 min. om dagen.

• Alle elever bruger i gennemsnit deres mobiltelefon i højst 200 min. om dagen.

• 50 % af eleverne bruger i gennemsnit deres mobiltelefon mindst 165 min. om dagen.

Undersøg, hvilke forskelle og ligheder der er mellem fordelingen af data fra 9. klasserne og fordelingen af data fra 8. klasserne

Hvordan skal man regne den ud

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af AMelev

x = gennemsnitlig dagligt forbrug (min) af mobiltelefon
8 klasse: min = 120, max = 200 og median = 165

Der er ingen oplysninger om forbruget i 9. klasse.

Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op, så fejl og mangler undgås.


Svar #2
14. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvordan kom du frem til at 165 var median

Svar #3
14. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

Han brugte medianformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2020 af AMelev

#2 Medianen angiver jo den værdi, som skiller den nederste halvdel fra den øverste halvdel.

Hvor er opgaveformuleringen?


Skriv et svar til: Antallet mobiler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.