Matematik

Matematik 3. gradsligning

15. marts 2020 af Bamse0 - Niveau: A-niveau

Har denne funktion som jeg skal bestemme rødder for 

4x^3-5e^x+6.. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af janhaa

#0

Har denne funktion som jeg skal bestemme rødder for 

vordan gør jeg det?

ikke 3. gradslikning:

men dette er:


4x^3 - 5e^x + 6 =0


Svar #2
15. marts 2020 af Bamse0

har du et forslag til hvordan dette løsning?


Svar #3
15. marts 2020 af Bamse0

den giver kun ét svar...


Svar #4
15. marts 2020 af Bamse0

0,18


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2020 af janhaa

x=-1,015

x = 0,187

x = 1,9


Svar #6
15. marts 2020 af Bamse0

hvordan fandt du frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2020 af janhaa

wolfram or calcis


Svar #8
15. marts 2020 af Bamse0

isolerer du bare funktionen og sætter lig 0? 

kunne du måske sende et billede af dette


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Sådan her 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #10
15. marts 2020 af Bamse0

men det er jo kun én løsning


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Kig igen 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #12
15. marts 2020 af Bamse0

der burde være 4, hvis man ser på grafen


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. marts 2020 af janhaa

#12

der burde være 4, hvis man ser på grafen

no, it's a third grade equation


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. marts 2020 af janhaa

thus 3 solutions


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. marts 2020 af Soeffi

#0. 


Brugbart svar (2)

Svar #16
15. marts 2020 af ringstedLC

#12: Fornuftigt at tegne at tegne sin graf og godt set!

Prøv i din CAS at løse:

\begin{align*} 4x^3-5e^x+6 &= 0\;,\;-2\leq x \leq 5 \\ x &=\left\{\begin{matrix} -1.015 \\0.187 \\1.899 \\3.838 \end{matrix}\right. \end{align*}

#13 og #14: Argumentationen holder ikke, da en 3. gradsligning kan have tre løsninger.


Skriv et svar til: Matematik 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.