Matematik

bestem værdien b!

19. marts 2020 af fridalun - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har brug for hjælp til opgave b, som er vedhæftet også.

"bestem de værdier af b, for hvilke linjen med ligningen y=b skærer grafen for f i netop to punkter"

f(x) = 1/3*x^3 - 4*x + 6

g(x) = -x + 6

jeg kom frem til at funktionerne skulle sættes lig hinanden. Her fik jeg 3 løsninger: 0, 3 og -3.

Hvad skal jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af oppenede

Tegn grafen for f(x), og indse at den vandrette linje givet ved y=b, skal gå igennem et lokalt ekstremum for f.

Indse at b skal være y-værdien af et ekstremum.

Bestem de lokale ekstrema for f, når du forstår hvorfor.

"bestem de værdier af b, for hvilke linjen med ligningen y=b skærer grafen for f i netop to punkter"

g er ikke involveret, så -3, 0, 3 er irrelevant. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2020 af mathon

               f '(x) = 0 ⇔ x = -2 ∨ x = 2

               f(-2) = 34/3  f(2) = 2/3

to skæringspunkter kræver:

               b = 2/3  ∨  b = 34/3


Skriv et svar til: bestem værdien b!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.