Matematik

En funktion f er givet ved.... hjææælp

19. marts 2020 af sofiefriislarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har en opgave i min aflevering som jeg på ingen måde kan finde hoved og hale i hvor jeg skal starte og slutte. Den lyder således:

"En funktion f er bestemt ved f(x) = e ^2x-1 

Bestem f ' (1/2) 

Håber virkelig der er en der hjælpe :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2020 af mathon

Er funktionen  
                                  f(x) = e2x-1
                        eller       
                                  f(x) = e2x - 1 ?


Svar #2
19. marts 2020 af sofiefriislarsen (Slettet)

  den første hvor 2x-1 er opløftet 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llllll}\textup{funktion:}&f(x)=e^{2x-1}\\\\\textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)=e^{2x-1}\cdot 2\\\\&f{\, }'(x)=2\cdot e^{2x-1}\\\\&f{\, }'\left (\frac{1}{2} \right )= \, ?\end{array}


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved.... hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.