Matematik

Eksponentiel funktion

24. marts 2020 af hjOliver (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er i tvivl om, hvordan jeg skal gribe denne opgave om eksponentiel funktioner an. Opgaven er også vedhæftet. Håber i kan hjælpe. 

Lad f(x)=b·ax, hvor a >0 og b >0.

 Opgave. Find f'(x0), og gør rede for a’s betydning for om f er voksende eller aftagende .  

Opgave. Find f''(x0), og gør rede for at grafen for f altid krummer opad.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2020 af Mathias7878

a) Anvend, at

(a^x)' = a^x \cdot ln(a)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af AMelev

FS side 24 (132) og side 18 figur.

f ''(x) = b·(ln(a))2·ax > 0


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.