Fysik

Beregn fotonenergien af lys med bølgelængden 449 nm.

25. marts 2020 af senoritasenorita - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne her opgave. Hvordan skal man regne det ud og hvilken formel skal der bruges ?

Beregn fotonenergien af lys med bølgelængden 449 nm.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

E = hc/lambda.

Svar #2
25. marts 2020 af senoritasenorita

så det vil sige 

C= lysetshastighed= 3*10 8 m/s

h=placks konstant = 6,63*10 -39 J*s

λ= Bølgelænden = 449 nm


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

Ja. Bortset fra at h = 6,63*10^-34 J*s

Svar #4
25. marts 2020 af senoritasenorita

argh på den måde okay thank u


Svar #5
25. marts 2020 af senoritasenorita

jeg er lidt forvirret over den opgave fordi nu har prøvet at regne det ud sån her

(6,63 *10¯³4) * (3*108) og det gav 

= 1,989 * 10¯²5

derefter dividere jeg det med lambda (bølgelængden) = 449 

1,989 * 10¯²5 / 449

og det gav 4,42984 * 10¯²8

Er det rigtigt? for føler der noget der ikke stemmer


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

Bølgelængden er målt i nanometer.

449nm = 449 *10^-9 m

Skriv et svar til: Beregn fotonenergien af lys med bølgelængden 449 nm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.