Matematik

Bestem ligevægtsmængden uden told og bestem den tilhørende ligevægtspris

26. marts 2020 af isa1494 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa

jeg har et problem med opgave 4 e) og f) 

jeg har besvaret de tidligere opgaver (a)b)c)d)) 

a) har teget xy plot 

b) p(x) = -8.08*x + 477, 69

c)DM(f)= [10;21]
R := x -> ((-1)*8.08*x + 477, 69*x);

d) -10.67334510, 13.87334510 

http://file:///Users/isabel/Downloads/181379_opgaver%20(5).pdf

vis linket ikke vikrer skulle der gerne være ved hæftet opgaven også 

Vedhæftet fil: 181379_opgaver (5).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af AMelev

Jeg er uenig i din R(x). Det er hele p(x), der skal ganges med x, så
R(x) = (-8.08x + 477, 69)·x = -8.08x2 + 477.69x
Af en eller anden grund er dine nulpunker for R' alligevel rigtige, men du skal gøre rede for (evt. vha. grafen for R(x)), at R har max i x = 13.87.

Med de opgivne værdier er E(x) = -8x + 475, U(x) = 22x + 25 og UT(x) = 22(1 + t)x + 25(1 + t).
e) Løs ligningen E(x*) = U(x*) for at bestemme ligevægtsmængden og indsæt løsningen i p(x) for at bestemme den tilhørende ligevægtspris p*.

f) Med t = 9% er UT(x) = 22·1.09·x + 25·1.09 = ....
Løs som før E(xT*) = UT(xT*) og beregn pT* = p(xT*). 
Bestem derpå den procentvise stigning (pT*/p* - 1)·100%


Skriv et svar til: Bestem ligevægtsmængden uden told og bestem den tilhørende ligevægtspris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.