Matematik

Tangentens ligning!!!!!!!!!!!!!!!!!

26. marts 2020 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe med at finde ligningen til tangenten for denne graf:

f(x) = e2x-2x^3

Jeg kender punktet A(-1,f(-1))

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2020 af peter lind

se formel 130 side 24 i din formelsamling


Svar #2
26. marts 2020 af frozone7

Peter Liind: Jeg har andvendt mine formler og løst tangentligningen, men min x værdi stemmer ikke overens, og det er der problemet er, kan du prøve at vise hvordan du regner det med CAS?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#2

Ja, men der er tilsyneladende et problem et sted; hvis du bruger et CAS-værktøk, så kan du med fordel angive hvilket, så det er nemmere at hjælpe.
Alternativt kan du skrive alle mellemregninger ind i denne tråd, og så kan vi lige gennemgå dem.


Svar #4
26. marts 2020 af frozone7

Indtil nu, er jeg kommet frem til følgende - men er stadig usikker på det

(se vedhæftet billede)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2020 af AMelev

Du skal nærlæse dine oplysninger.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #6
26. marts 2020 af frozone7

#5

Du skal nærlæse dine oplysninger.

Men er x0 ikke ukendt? Jeg kender jo min x værdi fra punktet som er -1, og tilsvarende min y værdi som er f(-1)=1

Skal jeg derfor ikke løse tangent ligningen ift. det ukendte x0 som jeg bagefter kan indsæltte i "tangentline"


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. marts 2020 af AMelev

Ad #5 

Du skal nærlæse dine oplysninger.

Det skal jeg så også. Jeg have overset minusset. x0 = -1, så 
Tangentligning med formlen er y:=fmærke(-1)·(x+1)+f(-1) eller med tangentLine
tangentline(f(x),x,-1)

Generelt
f(x):= ..... og  x0:= ..... 
f '(x) = (uden for mathboks) ?fm(x):=\frac{\mathrm{d} f(x)}{\mathrm{d} x}
y:=fm(x0)·(x+x0)+f(x0) eller tangentline(f(x),x,x0)

Du kan så lynhurtigt få alle de tangenter, du ønsker, ved blot at ændre på værdien for x0 og definitionen af f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2020 af AMelev

#6 (-1,f(-1)) er vel røringspunktet (x0,y0), ikke? 
Se på figuren ved formlen, som er angivet i #1.

(x,y) er  "løbende" punkter på tangenten

Du løser ligningen f '(x) = 1 for at bestemme x0, men du har jo ikke belæg for, at f '(x0) = 1.


Skriv et svar til: Tangentens ligning!!!!!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.