Matematik

Bredde udtrykt ved x

27. marts 2020 af Em13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg står med den her opgave som jeg ikke aner hvordan man skal gøre

En kvadratisk plasticplade med sidelængden 12 dm udskæres som vist på figuren. Det grå område kasseres, og resten limes sammen til en lille æske med højden x og bredden b (målt i dm) Af praktiske grunde skal 1<x<5.
a) Angiv bredde b udtrykt ved x.
 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll}a)\\&\textup{Du har:}&2x+2b=12\\\\&&x+b=6\\\\&&b=(6-x)\\&\textup{og}\\ &&l+x=12\\\\&&l=(12-x) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll}b)\\&\textup{Volumen:}&V= \textup{h\o jde}\cdot \textup{l\ae ngde}\cdot \textup{bredde}\\\\&&V(x)=x\cdot (12-x)\cdot (6-x)\quad 0<x<6 \end{array}


Svar #4
27. marts 2020 af Em13 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2021 af bln91

hvordan kan vi løse opgaven c??


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{c)}\\&&V(x)=x^3-18x^2+72x\quad 0<x<6 \\\\&& V{\, }'(x)= 3x^2-36x+72\textup{ ...}\end{array}


Skriv et svar til: Bredde udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.