Matematik

ligning

28. marts 2020 af sean1103 - Niveau: B-niveau

en linje l er givet ved ligningen 
-5*x + 3*y - 9 = 0

a) bestem skæringspunktet mellem l og andenaksen 

b) bestem den spidse vinkel mellem l og andenaksen


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2020 af StoreNord

a)   Sæt x=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2020 af ringstedLC

a) Isoler y og få formen y = ax + b

b) tan-1(a) er den spidse vinkel mellem l og førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll}&\textup{sk\ae ring med x-aksen i }(-1.8,0).\\\\&\textup{linjen og akserne danner en retvinklet trekant,}\\&\textup{hvorfor linjens spidse vinkel med y-aksen }\\&\textup{beregnes:}\\&\qquad \qquad \qquad\tan (v_{spids})=\frac{1.8}{3}=0.6\\\\&\qquad \qquad \qquad v_{spids}=\tan^{-1}(0.6)=31.0\degree \end{array}


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.