Matematik

K(n,r) formel

29. marts 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave nogen som kan hjælpe? tak på forhånd! 

Min opgave lyder således 

k(n,r) kan beregnes via formel. 

Udregn k (5,2) og forklar hvad k(5,2) betyder. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2020 af mathon

\small k(5,2)=\binom{5}{2} er hvor mange måder der kan udtages to elementer af en 5-mængde.


Svar #2
29. marts 2020 af l24 (Slettet)

i  facit står der det er  10? ved ikke hvordan det kan være? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2020 af AMelev

Se FS side 19 (99), der har du formlen til beregning af K(n,r).

Bliv fortrolig med din formelsamling, den er en god hjælp til eksamen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2020 af maria2016

Du skal bruge formlen K(n,r) = n!/ r! *(n-r)! 

så K(5,2) = 5! / 2!*(5-2)! = 10 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2020 af AMelev

Ad #4 Der mangler parenteser, men ellers ja.


Svar #6
30. marts 2020 af l24 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: K(n,r) formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.