Matematik

Forbruget af kakaomælk i danmark

29. marts 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

tak på forhånd :) 

Forbruget af kakaomælk i Danmark kan beskrives med modellen
y = 54 · 1,16x

hvor y er det årlige forbrug af kakaomælk, målt i mio. liter, og ??  er 
antallet af år efter 2013.


a) Hvad fortæller tallet 54 om forbruget af kakaomælk?
b) Hvor mange procent vokser forbruget af kakaomælk hvert år ifølge modellen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Du har y = 54 · 1,16x, som er en eksponentiel funktion af typen y = b · ax.

a) a er en konstant, der kaldes for fremskrivningsfaktoren. Den fortæller dig noget om, hvor meget procent y hhv. vokser eller aftager med for hvert x. Hvis y vokser med r procent for hvert x, har vi a = r +1, som svarer til r = a - 1.

b) Konstanten b kaldes for begyndelsesværdien; den værdi, man altså starter med.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a) Tallet 54 i modellen fortæller at der i 2013 (dvs. x=0) var et forbrug på 54 mio. liter kakaomælk i Danmark.

b) Man kan se at y bliver forøget med en faktor 1,16 hvert år. Dvs. at forbruget vokser med 16% hvert år.


Svar #3
29. marts 2020 af Mettes3

tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

Rettelse til #1:

Der skulle være byttet rundt på svarene til hhv. a) og b). - Jeg håber, at trådstarteren forstod det alligevel!


Skriv et svar til: Forbruget af kakaomælk i danmark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.