Fysik

Solens hastighed om mælkevejen

30. marts 2020 af tonytony - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med min opgave

Solens afstand til mælkevejens centrum er 27.000 ly og den bevæger sig i en cirkelbane om centret med en omløbstid på 225 millioner år (1 galaktisk år).

Beregn solens fart (i km/s) rundt om mælkevejen


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2020 af ringstedLC

Omregn ly til km og år til sekunder.

\begin{align*} v &= \frac{2\,\pi\,r}{t} \end{align*}


Skriv et svar til: Solens hastighed om mælkevejen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.