Kemi

Beregning af pH værdien

05. april 2020 af pizzafam - Niveau: C-niveau

Hejsa,

Jeg har følgende spørgsmål:

Beregn pH i bariumhydroxid-opløsningen med den formelle koncentration 0,325 mol/L

Volumen af opløsningen er 4.5L og faciten viser at pH svaret er 13.8, men jeg ved ikke hvordan man skal komme frem til det?

er der nogen der kan venligst hjælpe mig?

På forhånd tak

: ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{llll}&pH=14-pOH\\\\&pH=14-\left ( -\log(\left [ OH^- \right ]/M) \right )\\\\&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right )\\\\\\&\left [ OH^- \right ]=2\cdot c(Ba(OH)_2)=2\cdot (0.325\;M)=0.650\;M\\\\\\&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )\\\\&pH=14+\log(0.650)\\\\&pH=14+(-0.187)\\\\&pH=13.8 \end{array}


Svar #2
05. april 2020 af pizzafam

Tusind tak for det : ) Det har begynd og give mening.


Skriv et svar til: Beregning af pH værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.