Kemi

Haste hjælp til oxidationtal

06. april 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

oxidationstallet for chlor
ClO-
ClO2-
ClO3-
ClO4-

oxidationstallet for metallet
NaNO3
AlO33-
NaNH2
Na2O

hvad er oxidationstallet af nitrogen NaNO3 og i HNO3
hvad er oxidationstallet af nitrogen i NaNH2

Hvad er oxidationstallet for hvert atom i forbindelserne:
KMnO4
P2O5
K2Cr2O7


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af janhaa

a) Cl - 2 = -1

Cl = 1

b) Cl - 4 = -1

Cl = 3

c) Cl - 6 = -1 

Cl = 5

d)

Cl - 8 = -1

Cl = 7

etc...


Svar #2
06. april 2020 af Jamulla

Jamen jeg forstår dem ikke, derfor jeg spørger om hjælp fordi at jeg har kunne lave alle andre men de her driller mig 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2020 af janhaa

read your book, or google if you don't understand


Svar #4
06. april 2020 af Jamulla

Har jeg gjort derfor jeg spørger om hjælp til det


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2020 af janhaa

#4

Har jeg gjort derfor jeg spørger om hjælp til det

well, I explained the first 4 ...!!?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2020 af Moderatoren


Svar #7
06. april 2020 af Jamulla

Okay, men hvordan gør du for at komme frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2020 af janhaa

#0

oxidationstallet for metallet
NaNO3
AlO33-
NaNH2
Na2O

Na+ : +1

''''''''''''''''''''''''

Al3+: 3+

''''''''''''''''''''''''

Na - 3 + 2 = 0

Na = +1

'''''''''''''''''''''

2Na - 2 = 0

2Na = 2

Na = +1


Skriv et svar til: Haste hjælp til oxidationtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.