Matematik

Passende variable

06. april 2020 af Sofiemolly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg sidder fast i en matematik opgave, og har svært ved at komme videre. Håber I kan hjælpe:)

Ved dykning gælder, at trykket stiger med 1,0 atm for hver gang dykkets dybde stiger med 10 m. Trykket ved havoverfladen eer 1,0 atm.

A) Indfør passende variable, og opstil et udtryk som beskriver trykket (målt i atm) som funktion af dykkets dybde (målt i meter under havoverfladen=


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Der er tale om en lineær funktion. Indfør nu de passende variable.


Svar #2
06. april 2020 af Sofiemolly (Slettet)

Hej Germanofil

Hvad mener du med de passende variable?


Svar #4
06. april 2020 af Sofiemolly (Slettet)

Er beregning så 1 = a · 0 + b og 2 = a · 10 + b?

Hvis "Ja", hvad med b så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2020 af Germanofil (Slettet)

#2, 4

Med passende variable menes egentlig bare, du skal udtrykke den matematiske sammenhæng "på en formel", og dette gøres ud fra teksten. Om du benytter "almindelig" matematisk notation — eks. f(x) = ax +b — er i princippet ligegyldigt, så længe du tydeliggør, hvad de forskellige variable repræsenterer i udtrykket.
Af indlæg #0 fremgår det af opgaveteksten, du bare skal indfgøre passende variable til at udtrykke sammenhængen, altså trykket målt i mm som en funktion af dykkets dybde målt i meter under havoverfladen.
Sagt meget simpelt: Du skal ikke regne el. beregne noget — du skal vise sammenhængen vha. matematisk notation og ganske almindeligt dansk. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2020 af Anders521

# 5

... Nej.

Med indførsel af passende variable menes der blot at navngive dem.

Med opstilling af en udtryk spørges der efter et algebraisk udtryk, hvori de passende variable indgår.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2020 af Germanofil (Slettet)

#6

Det kan godt være, du ikke er enig i formuleringen i #5, men jeg synes nu, du skulle læse det én gang til, og se om du ikke kommer frem til samme overordnede ordlyd: "repræsentere" (ganske vist lidt groft angivet synonym) som i 'navngive'.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2020 af Anders521

# 7 

Hvis der med ordet "repræsentere" menes "navngive" er det vel ok. 


Skriv et svar til: Passende variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.