Matematik

Salget af økologiske fødevarer

11. april 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe? tak på forhånd :) 

Opgave 1A. Uden CAS (fra "Vejledende enkeltopgaver, Matematik hf C-niveau")

Salget af økologiske fødevarer var 155 mio. kg i 2004.
Salget steg med 20 mio. kg pr. år i de følgende år.

a) Opstil en model til beskrivelse af salget y, målt i mio. kg, af økologiske fødevarer x år efter 2004. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2020 af PeterValberg

Der er tale om en lineær sammenhæng

y = 20x + 155

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. april 2020 af Mettes3

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2020 af ringstedLC

#0

Salget af økologiske fødevarer var 155 mio. kg i 2004.
Salget steg med 20 mio. kg pr. år i de følgende år.

Modeltypen: Fast vækst (i modellens værdi) pr. fast tilvækst i tid ⇒ lineær vækst = y = ax + b

Salget steg med 20 mio. kg pr. år i de følgende år.

a > 0 og a = 20

Salget af økologiske fødevarer var 155 mio. kg i 2004.

b = 155 ⇒ y = 20x + 155 


Svar #4
11. april 2020 af Mettes3

Tak :)

Skriv et svar til: Salget af økologiske fødevarer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.