Matematik

Beregn hvor mange kartoner vin, der skal sælges, for at kostprisen for hele varepartiet er dækket ind.

12. april 2020 af tinosan (Slettet)

hej har brug for hjælpe til løse denne opgave 

Beregn hvor mange kartoner vin, der skal sælges, for at kostprisen for hele varepartiet er dækket ind.

kostpris for hele varepartiet er 712.199,77 kr

kostpris for en karon vin er 712.199,77/ 3200 kr = 222,56kr

bruttofortjensten er 222,56 * 0,25 =55,64

salgspris uden moms er 222,56+55,64= 278,2kr

salgsprisn med moms er (278,2*0,25)+278,2= 353,2 kr 

bruttofortjensten for hele varepartiet er 55,64*3200= 178.048 kr 

håber i kan hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Betragt det på denne måde: Ved købet af vinen er der kommet et "hul" i egenkapitalen på 712.199,77 kr. Hver gang, der sælges en karton vin kommer der 278,20 kr ind. Heraf får skattevæsnet de 55,64kr og de 222,56 kr ryger ned i hullet. Hvor mange kartoner skal der sælges for, at hullet er fyldt op?


Skriv et svar til: Beregn hvor mange kartoner vin, der skal sælges, for at kostprisen for hele varepartiet er dækket ind.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.