Matematik

indfør passende variable

14. april 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1B
UDEN BRUG AF CAS

synes denne opgave er svær og ved ikke hvordan jeg løser den! er der nogen der kan hjælpe?? på forhånd tak!

I 2005 blev der anmeldt 47295 arbejdsulykker.
I perioden efter 2005 faldt antallet af arbejdsulykker med 1,7% om året.
a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af anmeldte 
arbejdsulykker efter 2005.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2020 af AMelev

Du har to variable inde i billedet: Tid og antal arbejdsulykker.
Tiden er i sagens natur den uafhængige variabel og antal ulykker afhænger af, hvilket år du kigger på, så det er den afhængige variabel.
Sæt x = antal år efter 2005 og y = f(x) = antal arbejdsulykker

Da y-tilvæksten pr. år er en fast procent, er der tale om en eksponentiel model. f(x) = b·ax
Væksraten r =  -1.7% (da der er tale om et årligt fald på 1.7% er tilvæksten negativ)
Fremskrivningsfaktoren a = 1 + r = ....
Startværdien b = f(0) = .....


Svar #2
14. april 2020 af l24 (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: indfør passende variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.