Kemi

Enzymer skaber ikke reaktioner men forstærker dem - hvad skaber dem?

14. april 2020 af kris022g - Niveau: B-niveau

Man har typisk hørt at enzymer er "sakse" der bla. klipper næringstoffer i mindre stykker så de kan optages. Men dette er ifølge pensum ikke tilfældet. Istedet katalyserer de reaktionen. Lad os tage munden som eksempel: Hvis det ikke er enzymet ptyalin der nedbryder stivelse (den forstærker blot nedbrydningen), hvad er det så for et stof som stivelsen reagerer med?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2020 af Heptan

Det er vand der reagerer med stivelse.

Nogle molekyler kan også reagere med sig selv.

Et enzym kan desuden godt reagere med stoffet, så længe enzymet bliver gendannet igen. Så overordnet set bliver enzymet ikke forbrugt, dvs. de er katalysatorer.

Typisk er det også et almindeligt biologisk molekyle der reagerer med stoffet når de begge mødes inde i enzymet.

Enzymer er fabrikker. De bruger energi til at fremstille produkter, men fabrikken går ikke i stykker.


Skriv et svar til: Enzymer skaber ikke reaktioner men forstærker dem - hvad skaber dem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.