Matematik

Afstand på 1m^3

16. april 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Har problemer med b'eren og er lidt i tvivl med c'eren,men kan prøve at se om min ide er rigtig, men først b. Håber I kan hjælpe

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af StoreNord

Se ligningen for en kegles tumfang her: https://www.regneregler.dk/kegle

Så ser du, at rumfanget er proportionalt med højden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2020 af Capion1

b) 
Højden λ, regnet fra kegletoppen, beregnes for et vilkårligt rumfang V ≤ 2/3π :

                      \lambda =\sqrt[3]{\frac{12}{\pi }}\cdot \sqrt[3]{V}
Det er tredjeroden af rumfanget, der er proportional med højden.
     


Svar #3
17. april 2020 af UnicornLover

c'eren ved jeg ikke om jeg skal dividere med 1/3 altså lave rumfang formlen, men bare omvendt så det der ganges med divideres osv.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2020 af Capion1



  Løs
     1/3πr22·2 = 1/2·2/3·π
Prøv selv at følge tankegangen i ligningen til løsning af r2
Reducér først mest muligt inden du isolerer først r22 og dernæst r2


Skriv et svar til: Afstand på 1m^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.