Fysik

"Det skrå kast"

27. april 2020 af Daniella500 - Niveau: B-niveau

Er denne opgave regnet korrekt? 

Figur 3.1 viser en brandmand, der er ved at slukke en brand i et hus ved hjælp af en sprøjte. Vandet forlader sprøjten i en stråle med en udgangshastighed på 19,0 m/s. 

a) Hvor højt over sprøjten vil vandet nå, hvis brandmanden retter sprøjten lodret op?
p=ρ*h*g
h=ρ*g*p
h=997 kg/m3*9,82 N/kg*19 m/s=186020,26m


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2020 af mathon

Ja det er den.

                                  \begin{array}{llll}&\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot \Delta h\\\\& \frac{1}{2}\cdot v^2= g\cdot \Delta h\\\\&\Delta h=\frac{v^2}{2\cdot g}=\frac{(19.0\;\frac{m}{s})^2}{2\cdot (9.82\; \frac{m}{s^2})}=18.4\;m \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2020 af mathon

teksten skulle naturligvis
være:
               Nej det er den ikke.


Skriv et svar til: "Det skrå kast"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.