Matematik

Vindmølle effekt

27. april 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

håber nogen kan hjælpe

Den effekt en vindmølle leverer afhænger bl.a. af vingediameteren, dvs. diameteren i den cirkel 
som vingen tegner, når den kører rundt.
I tabellen ses nogle sammenhørende værdier af vingediameter og effekt.
Diameter (m)  20  29  47  86  120
Effekt (kW)  100  225  660  2500  5000
Effekten i kW kan med god tilnærmelse beskrives ved en 
funktion f(x)=b·xa
=
, hvor x er vingediameteren i meter.
-a)-Brug tabellen til at bestemme konstanterne a og b i 
forskriften for f(x). 
-b)-Hvilken vingediameter skal en vindmølle have, hvis den 
skal levere en effekt på 1000 kW?
c)  Hvor mange procent øges effekten, hvis vingediameteren 
øges med 25%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2020 af apricotx

Hvad har du selv prøvet at gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2020 af janhaa

a)

regression gives:

f(x)=0,141*x^{2,192}\\ \\R^2=0,9999

b)

f(x) = 1000

c)

x=1 => f(1) = 0,141

x=1,25 => f(1,25) = 0,30

dvs øker med 63,1 %


Svar #3
27. april 2020 af Mettes3

Tusind tak!


Skriv et svar til: Vindmølle effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.