Matematik

Rumfang

27. april 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej 

Er der nogle der ville forklare godt og grundigt, hvordan man regner sådan et spørgsmål?

Spørgsmålet: 

En kasse har en længde på 6 cm og en bredde på 4 cm. Desuden har kassen et rumfang på 96 cm3.

Hvor stor er højden af kassen?

- Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2020 af mathon

                         h\cdot L\cdot b= R

                         h =\frac{ R}{L\cdot b}

                         h =\frac{ 96\;cm^3}{\left (6\;cm \right )\cdot \left (4\;cm \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2020 af ringstedLC

Med ord:

Du får opgivet målene på kassens bund. Den har et areal på l · b = 24 cm2, fordi for hver gang, du går 1 cm henad længden er der 4 cm's bredde. Der kan altså ligge 24 kvadrater med siden 1 cm i bunden af kassen.

Hver gang du går 1 cm opad højden, ligger der et lag med 24 terninger med siden 1 cm.

Du får opgivet kassens rumfang på 96 cm3. Højden af kassen beregnes ved at måle hvor mange gange, der kan ligge et lag med 24 terninger, når hele kassen rummer 96 terninger.


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.