Fysik

Find resistans

28. april 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

En kobbertråd har resistansen 330 Ω ved 100°C.  Hvad er resistansen ved 0°C?

Er det ikke bare de 330 divideret med 100?. Som er 3.3Ω ved 0°C.

Eller er jeg fra den?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2020 af mathon

Du er en del 'fra den' :

                                         \begin{array}{lllll}&R_{100}=R_0\cdot (1+\alpha\cdot \Delta T)\\\\& R_0=\frac{R_{100}}{1+\alpha\cdot \Delta T}\\\\& R_0=\frac{330\;\Omega}{1+\left ( 0.0039\;K^{-1} \right )\cdot \left (100\;K \right )}=237.41\;\Omega \end{array}


Svar #2
28. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

beklager, men hvad står 1 tallet for?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2020 af mathon

Udtrykket er:       
                                               \small \begin{array}{llll} R=R_0+R_0\cdot \alpha\cdot \Delta T \end{array}
her kan den fælles faktor
\small R_0 sættes uden for parentes
så udtrykket bliver:
                                               \small \begin{array}{llll} R=R_0\cdot \left (1+\alpha\cdot \Delta T \right ) \end{array}


Svar #4
29. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Tusind mange tak!


Skriv et svar til: Find resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.