Matematik

Indfør passende variable og model

29. april 2020 af mous3403 - Niveau: B-niveau

Hey er der nogen der kan hjælpe med a, ved ikke hvordan jeg skal løse den

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: opave 2111.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Opstil en eksponentiel funktion med v\ae kstrate 12}\%\textup{, begyndelsesv\ae rdi 550}\\ \textup{og x lig med antal \aa r efter 2018.} \end{array}


Svar #2
29. april 2020 af mous3403

Er det så? 550*1,12


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af mathon

\small 550\cdot 1.12\quad \textup{er en konstant.}

Prøv igen!


Svar #4
29. april 2020 af mous3403

sådan her f(x) = 550 · (1 + 1,12)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2020 af mathon

            f(x) = 550 ·  1.12x


Svar #6
29. april 2020 af mous3403

Men hvad med antal år, det er jo ikke med i denne her ligning


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2020 af mathon

i #5

         er x antal år efter 2018.


Svar #8
29. april 2020 af mous3403

Har du et hint til b, har ingen ide


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2020 af ringstedLC

Din model f(x) giver dig antal frimærker x antal år efter 2018. Så du "spørger" din model, hvornår du når 2200 frimærker ved sætte f(x) = 2200 = 550 · 1.12x og finde x.


Skriv et svar til: Indfør passende variable og model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.