Matematik

Lignings opstilling

29. april 2020 af Bokkiesundstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Anna, Bertil og Chris har tilsammen 200 kr. Bertil har tre gange så mange penge som Anna og Chris har 10 kr. mindre end Bertil.
Hvor mange penge har hver af de tre børn?

nogle som kan give nogle fif til hvordan man kan løse sådan en opgave, takker på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af PeterValberg

Du skal prøve at opstille en ligning ud fra de givne oplysninger

Anna, Bertil og Chris har tilsammen 200 kr.

A + B + C = 200

Bertil har tre gange så mange penge som Anna:     A = B/3

Chris har 10 kr. mindre end Bertil:   C = B - 10

Erstat nu A og C i den første ligning med de fundne udtryk:

B/3 + B + (B -10) = 200

Løs nu ligningen, så ved du, hvor mange penge Bertil har,
derefter skulle det være let at bestemme, hvor mange penge de andre har

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2020 af ringstedLC

Bestem dig for hvem, der har kr. Udled så et udtryk for hver af de to andres beløb. Summen af de tre udtryk = 200 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af PeterValberg

spoiler:    Bertil har 90 kr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lignings opstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.