Matematik

Betydning af f´(0)

30. april 2020 af Leo1231 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle håber i kan hjælpe hvad betyder f’(x0) og hvad er forskellen på betydningen af f’(0) og f´(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af mathon

\begin{array}{llllll} & f{\,}'(x) = 3x^2-3 \\\\ \textup{maksimum kr\ae ver bl.a.} \\\\ & f{\,}'(x) = 3x^2 - 3=0 \\\\ & x = \left\{\begin{matrix} -1 \\ 1 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2020 af Jones2929

f'(x_0) betyder den differentierede funktion f'(x). Når du siger f'(0) differentierer du funktionen og indsætter 0 på x's plads. f'(x) = 0 betyder, at f'(x) skærer x - aksen (der hvor funktionen er 0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2020 af Jones2929

Jeg kan måske gøre det mere klart - i (x0) betyder 0 bare, at du kan indsætte et hvilket som helst tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2020 af Jones2929

Jeg beklager meget - når du siger f'(x) = 0 snakker du om monotoniforhold. Jeg tænkte på noget andet. Bare ignorer mine beskeder


Skriv et svar til: Betydning af f´(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.