Fysik

Fysik opgave bil effekt

08. maj 2020 af scammetfor12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ville folk lave b'eren i følgende opgave? Jeg kan overhovedet ikke se, hvordan den skal løses.

Opgavens billag har jeg vedhæftet, som fil, hvis det skulle hjælpe. Mvh. Nikolaj

Opgavebeskrivelse:

Ved et eksperiment undersøges bevægelsen af en gul lejetøjsbil. Bilens masse er 165g. Målinger af tid og sted kan ses i bilaget.

a) Bestem størrelsen af den resulterende kraft i begyndelsen

Til tiden 0,7s rammer bilen en genstand, som den herefter skubber foran sig. Den fremadrettede kraft på bilen kan antages at være konstant under hele bevægelsen.

b) Vurder den effekt, hvormed den gule bil udfører arbejde på den genstand der skubbes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du lader regnearket tegne sammenhængen mellem tid og sted, kan du se, at der er et knæk ved 0,7s. Brug den del af tabellen, der er før 0,7s til at finde accelerationen og derudfra kraften. Gentag for den anden del af kurven. Forskellen på de to kræfter er gnidningskraften. Bilen udfører et arbejde med at skubbe genstanden. Effekten er kraften, der skubbes med, gange hastigheden.


Svar #2
08. maj 2020 af scammetfor12 (Slettet)

#1

Hvis du lader regnearket tegne sammenhængen mellem tid og sted, kan du se, at der er et knæk ved 0,7s. Brug den del af tabellen, der er før 0,7s til at finde accelerationen og derudfra kraften. Gentag for den anden del af kurven. Forskellen på de to kræfter er gnidningskraften. Bilen udfører et arbejde med at skubbe genstanden. Effekten er kraften, der skubbes med, gange hastigheden.

Hej, tak for svaret.

Er det rigtigt forstået at kraften der skubbes med, så er gnidningskraften?

Og skal genstandens masse ikke tages i betragtning for at finde kraften efter 0,7s?


Svar #3
08. maj 2020 af scammetfor12 (Slettet)

-


Svar #4
08. maj 2020 af scammetfor12 (Slettet)

Er dette rigtigt?

Jeg har fundet disse accelerationer. 

Først del af grafen a = 1,03m/s^2

Andel del af grafen a = -0,13333m/s^2

Bilens masse er 165g

F=0,165g*1,03m/s^2 = 0,17N

F=0,165g*(-0,13333)m/s^2= -0,022N

Gnidningskraften er så 0,17N-(-0,022N)=0,192N

P=0,192N*0,5m/s = 0,096W


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Den kraft, duhar angivet som gnidningskraften er faktisk ikke gnidningskraften, da gnidningskraften både skal bremse bilen og bremse klodsen. Det er bremsekraften, du har regnet ud, og det er den, du skal bruge.

Jeg har ikke regnet tallene igennem, men din løsningsmetode er korrekt, og tallene ser sandsynlige ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2020 af habibiwallah (Slettet)

har du fået respons hvad var svaret????


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2020 af ATK10 (Slettet)

#4

Er dette rigtigt?

Jeg har fundet disse accelerationer. 

Først del af grafen a = 1,03m/s^2

Andel del af grafen a = -0,13333m/s^2

Bilens masse er 165g

F=0,165g*1,03m/s^2 = 0,17N

F=0,165g*(-0,13333)m/s^2= -0,022N

Gnidningskraften er så 0,17N-(-0,022N)=0,192N

P=0,192N*0,5m/s = 0,096W

Hvordan er du kommer frem til dine accelerationer? 


Skriv et svar til: Fysik opgave bil effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.