Matematik

2 låger 36 forskellige måder

08. maj 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med hvordan beregningen skal se ud? 

Tobias åbner 2 låger helt tilfældigt. 
a)  Gør rede for, at Tobias kan vælge 
  de 2 låger på 36 forskellige måder. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2020 af ringstedLC

Du kan jo ikke bare stille et spørgsmål ud i luften.

Hvis opgaven er den samme som:

bruges:

\begin{align*} K_{n,\,r} &= \frac{n!}{r!\,(n-r)!} \end{align*}

Se mere: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/sandsynlighed-og-kombinatorik/kombinatorik


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. maj 2020 af l24 (Slettet)

synes det okay spørgsmål havde samme problem så kig på min side hun kan da sagtens stille spørgsmål god dag :) 


Svar #4
08. maj 2020 af Mettes3

Vidste ikke en havde spurgt om det samme, men tak for svarene :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2020 af ringstedLC

#3

synes det okay spørgsmål havde samme problem så kig på min side hun kan da sagtens stille spørgsmål god dag :) 

Men du havde jo vedhæftet de oplysninger, der skal bruges. Hvis ikke #1 (som sædvanligt) var så skrap til at finde gamle tråde, kunne spørgsmålet ikke besvares.


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. maj 2020 af PeterValberg

Hvis man nærlæser opgaveteksten i #2,
så vil det fremgå, at der er 9 mulige låger at åbne
og Tobias skal åbne 2, - det kan han gøre på:

\text{mulige m\aa der}=K(9,2)=\frac{9!}{2!\cdot(9-2)!}=36\,\text{m\aa der}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2 låger 36 forskellige måder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.