Matematik

Undersøg ved hjælp af modellen

08. maj 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med spørgsmål b??

Storskællet hvarre (Citharus linguatula) Billedkilde: vetofish.com 
For en bestemt lille fladfisk kan man beskrive sammenhængen mellem fladfiskens 
længde og vægt ved modellen 
f(x) = 0,0114 * x^(2,819), x> 0 , 
hvor f(x) er vægten i gram for en fladfisk med en længde på xcm. 
a)  Hvor meget vejer en 8 cm lang fladfisk ifølge modellen? 

= 7.0567 

En fisker fanger to fladfisk, hvor den ene er dobbelt så lang som den anden. 
Fiskeren siger, at den længste fisk må veje 7 gange så meget som den anden. 
b)  Undersøg ved hjælp af modellen, om fiskeren har ret. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2020 af Festino

En potensudvikling y=bx^a har den egenskab, at når man ganger x med et tal k, så bliver y ganget med k^a. Du skal derfor undersøge, om det kan passe, at 2^{2.819} er omtrent lig med 7.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2020 af AMelev

Ad #1 Se din formelsamling side 14 (68)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2020 af mathon

             \begin{array}{lllll}b)&\frac{f_{\textup{'dobbeltlang'}}}{f_{\textup{'lang'}}}=\frac{f(2x)}{f(x)} =\frac{0.0114\cdot (x\cdot 2)^{2.819 }}{0.0114\cdot x^{2.819 }}=\frac{ x^{2.819 }\cdot 2^{2.819}}{x^{2.819 }}=2^{2.819}=7.06 \end{array}


Svar #4
09. maj 2020 af Mettes3

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Undersøg ved hjælp af modellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.