Matematik

problem løsning 2

08. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Hvordan regner man det her ud?

Frederiks mor er 3 gange så
gammel som Frederik.
Om 15 år er Frederiks mor
dobbelt så gammel som
Frederik.
Hvor gammel er Frederik og hans
mor nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2020 af AMelev

x = Frederiks alder nu og y = Mors alder nu
Frederiks mor er 3 gange så gammel som Frederik, dvs.
Ligning I:  .... = ....... (oversæt ovenstående med x og y)

Om 15 år er Frederik: ..... og Mor er .......  (oversæt med x og y)
Om 15 år er Frederiks mor dobbelt så gammel som Frederik.
Ligning II:  .... = ....... (oversæt ovenstående med x og y)

Indsæt y-værdi fra Ligning I i Ligning II
Reducér og løs ligningen mht x
Indsæt x-værdien i Ligning I beregn y.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2020 af mathon

.

                     \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|} &\textup{Frederik}&\textup{Mor}\\ \hline \textup{alder NU}&x&3x&\textup{ligning} \\ \hline \textup{om }15 \textup{ \aa r}& x+15 & 3x + 15 & 2\cdot (x+15) = 3x+15 \end{array}\\\\\\\\ \begin{array}{lllllll} \textup{ligningsl\o sning:}&& 2 \cdot (x+15) = 3x+15 \\\\ && 2x+30 = 3x+15 \\\\ && 15 = x\\\\ \end{array}\\\\\\\\\ \begin{array}{lllll} \textup{oversigt:} &&&&\begin{array}{|l|c|c|} &\textup{Frederik}&\textup{Mor}\\ \hline \textup{alder NU}&15&45\\ \hline \textup{om 15 \aa r}& 30 & 60 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: problem løsning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.