Matematik

Årlige rente!!!!! hjælp

11. maj 2020 af Jannickakk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey kan noglehjælpe mig og forklar hvad den årlige rente for denne opgave er?

2: Du la°ner 150.000 kr. til et eller andet som du sikkert ikke har brug for, men som du bare ma° have. La°net tilbagebetales med en fast ma°nedlig ydelse pa° 4.000 kr., første gang en ma°ned efter la°nets optagelse. Den ma°nedlige la°nerente er 0,7%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af mathon

det du søger efter
er nok:
                    \small \begin{array}{lllll} 1+r_{\textup{\aa r}}=1.007^{12}=1.08731\\\\ r_{\textup{\aa r}}=\frac{p_{\textup{\aa r}}}{100}=0.08731\\\\ p_{\textup{\aa r}}=\left (0.08731\cdot 100 \right )\%=8.731\% \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2020 af AMelev

Væn dig til at lægge et skærmklip af hele opgaven op, så fejl og mangler undgås, og du slipper for at skrive teksten af.

Hvis det er den årlige rentesats, du skal finde, kan du benytte en specialudgave af fremskrivningsformlen:
1 + rår = (1 + rmdl.)12.

Hvis det er rentebeløbet, skal du lægge rentebeløbene for hver af de 12 måneder sammen.


Svar #3
11. maj 2020 af Jannickakk (Slettet)

Hvad mener du med Rår og p-år/100. Hvad er det for nogle variabler? MATHON!


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2020 af AMelev

rår er den årlige rentefod og p er %-tallet. p% = r.
Der er sådan set ingen grund til at blande p ind i det - du kan bare omskrive decimaltallet for r til procent direkte. rår = 0.08731 = 8.7%.


Skriv et svar til: Årlige rente!!!!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.