Matematik

ligninger

11. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan regner man dette ud?

3x + 7 = -20 - 6x

- Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af Moderatoren

Hvad ved du om ligninger? Altså hvad er det i den ligning der, som gør dig i tvivl?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2020 af PeterValberg

Træk 7 fra på begge sider
Læg 6x til på begge sider
Forkort begge sider med 9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2020 af janhaa

#0

Hvordan regner man dette ud?

3x + 7 = -20 - 6x

- Tak

9x = -27


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2020 af AMelev

Du skal samle x'erne på den ene side og tallene på den anden.
Det er lettest at samle x'erne på den side, der giver et positivt antal (her på venstre side.
Dvs., du skal skaffe dig af med -6x på højre side, så du skal gøre det modsatte, altså +6x, på begge sider.
Du skal også af med +7 på venstre side, altså -7 på begge sider.
Så skal du af med tallet foran x. Mellem tallet og x står et usynligt "gange", så du skal af med "gange tallet", så derfor skal du dividere med tallet på begge sider.

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1958323#1958387 og vedhæftede eksempel.
 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #5
14. maj 2020 af annonym368 (Slettet)

#1

Hvad ved du om ligninger? Altså hvad er det i den ligning der, som gør dig i tvivl?

tjo, jeg er igang med at lærer om ligninger, så det ville være en stor hjælp hvis nogen foklarede mig det godt og grundigt:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. maj 2020 af Moderatoren

Ok – jeg tænker umiddelbart, at når I er færdige om at have det i undervisningen, så kan du regne ligningen ud :)

Og ellers, så kan du bare skrive, hvad du er i tvivl om.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.