Matematik

Sammensat sandsynlighed

14. maj 2020 af Sigurdsen - Niveau: 8. klasse

Hvad er sandsynligheden for at slå krone mindst en gang, når du kaster en mønt fire gange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af Moderatoren

Prøv at forklare hvad du har problemer med om sandsynlighed


Svar #2
14. maj 2020 af Sigurdsen

Der jeg ved at der er lige store chance for at slå en plat som en krone 1/2 er jeg i tvivl om man skal lægge det sammen 4 gange


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Det er nok nemmest at regne ud som:

1 - sandsynligheden for at slå plat alle fire gange


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. maj 2020 af janhaa

ingen krone: (\frac{1}{2})^4=\frac{1}{16}

P(krone minst 1 gang) = 1 - P(ingen krone) = P=1-\frac{1}{16}=\frac{15}{16}


Svar #5
14. maj 2020 af Sigurdsen

så svaret er 1/16 fodi man lægger 1/2 op til 4 gange


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Nej, svaret er 15/16.

P(mindst en krone) = 1 - p(plat alle fire gange) = 1 - (1/2)4 = 1 - 1/16 = 15/16


Svar #7
14. maj 2020 af Sigurdsen

Nååååå ok tusind tak det giver bedre mening

skulle bare forstå metoden


Svar #8
14. maj 2020 af Sigurdsen

Der er en automat med tyggegummi. 

Grøn: 3 stk

Blå: 3 stk

Rød: 2 Stk

Orange: 2stk

Olivia trækker to tyggegumi i automaten. Hvad er sandsynligheden for at begge stykker er røde?

Har lidt svært med denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. maj 2020 af janhaa

P=\frac{2}{10}*\frac{1}{9}=\frac{1}{5*9}=\frac{1}{45}


Svar #10
14. maj 2020 af Sigurdsen

Er det muligt denne formel kan beskrives lidt mere


Svar #11
14. maj 2020 af Sigurdsen

Hvad er sandsynligheden for at trække to spar, når du trækker to kort fra et kortspil?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

#10

Der er 10 kugler hvoraf 2 er røde. Så første gang du trækker er sandsynligheden for at få en rød 2/10.

Derefter er der 9 kugler tilbage hvoraf den ene er rød, dvs. at hvis du trak en rød i første forsøg så er sandsynligheden for at få en rød i næste forsøg 1/9.

Sandsynligheden for at trække en rød i første forsøg og derefter en rød igen i næste forsøg er derfor 2/10 * 1/9.

#11

Denne opgave er magen til. Der er 52 kort hvoraf 13 er spar. Sandsynligheden for at trække en spar i første forsøg er derfor 13/52. Hvis du fik en spar i første forsøg, så er sandsynligheden for at få en spar igen i andet forsøg 12/51. Derfor er sandsynligheden for at få en spar i både første og andet forsøg 13/52 * 12/51.


Skriv et svar til: Sammensat sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.