Matematik

Producenten bag SleepBETTER, MilliondollarCompany A/S, har udviklet en ny seng ved navn SleepLikeABaby.

14. maj 2020 af Caroline6219 - Niveau: C-niveau

Jeg er helt blank på denne opgave som er til i aften

Oplysninger 

Producenten bag SleepBETTER, MilliondollarCompany A/S, har udviklet en ny seng ved navn SleepLikeABaby. Det er meningen, at den nye model SleepLikeABaby skal erstatte modellen SleepBETTER. 

Det oplyses, at sammenhængen mellem pris og afsætning på SleepLikeABaby bestemmes af prisfunktionen ??(??) = −0,5?? + 700, hvor ?? angiver afsætning i styk og ??(??) angiver salgspris pr. styk. 

Omkostninger i forbindelse med produktion og salg af den nye seng SleepLikeABaby består af variable enhedsomkostninger (VE) på 300 kr. og kapacitetsomkostninger (faste omkostninger) på 35.000 kr. 

I forhold til produktion af SleepLikeABaby oplyses det, at man i MilliondollarCompany A/S som minimum producerer 75 enheder af en ny model. Samtidig kan en vigtig leverandør ikke levere træ til mere end 720 enheder af SleepLikeABaby. 

1. Opstil relevante funktioner, på baggrund af informationerne, som du kan bruge til at undersøge relevante forhold i forbindelse med lancering af sengen SleepLikeABaby. Det kan fx være:

• Overskudsmaksimering 
• Konkurrencedygtighed ved produktet overfor detailbutikken JYSK Silkeborgvej (inddrag informationerne nedenunder samt viden fra Del 1) 

Informationer, du også kan inddrage: 

MilliondollarCompany A/S overvejer at sætte en vejledende salgspris (bestemmelse af salgsprisen ude i detailbutikkerne) på 3.450 kr. 

Samtidig overvejer de at give et markedsføringstilskud


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af AMelev

Læg et billede (skærmklip) af opgaven op i stedet for at skrive af, så fejl og mangler undgås.

Men endnu bedre brug det, der står i #1 i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1948167#1960927.
Der står alt hvad du skal bruge, men du skal altså selv lave opgaven.
Hvis der er noget, du ikke forstår der, så må du gerne spørge igen, men med en præcisering af, hvad det er, du ikke forstår - efter at have læst oplysningerne i opgaven omhyggeligt.


Svar #2
14. maj 2020 af Caroline6219

Jeg skal også udregne dem, og forstår ikke hvordan jeg skal lave S(x) og hvad jeg skal sætte ind på x´ets plads i de andre funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af AMelev

Du skal opstille funktionerne. De afhænger af x.
Du skal ikke sætte noget ind i stedet for x, før du bliver bedt om at bestemme en af dem for et helt specielt x.
Fx, hvis du bliver bedt om at bestemme stk.prisen ved en afsætning på 250 stk. Da x er afsætningen, ved du, at x = 250. Så indsætter du 250 på x's plads i prisfunktionen p(x) = -0,5x + 700 og får p(250) = -0.5·250 + 700, og det regner du så ud.

Når du skal bestemme de andre funktioner de funktionsudtryk, der indgår, fx i S(x) = p(x)·x.
Indsæt -0,5x + 700 i stedet for p(x) og reducér.


Skriv et svar til: Producenten bag SleepBETTER, MilliondollarCompany A/S, har udviklet en ny seng ved navn SleepLikeABaby.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.