Matematik

isolere h i et udtryk

14. maj 2020 af STXMATB - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave, men jeg ikke om svaret er korrekt, jeg fik

    

h= -0.25*x^2

        x-25  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af Mathias7878

\begin{align*} \frac{x^2+4hx}{h} & = 100 \\ \Updownarrow \\ x^2+4hx & = 100h \\ \Updownarrow \\ 4hx & = 100h-x^2 \\ \Updownarrow \\ 4hx-100h & = -x^2 \\ \Updownarrow \\ h(4x-100) & = -x^2 \\ \Updownarrow \\ h & = \frac{-x^2}{4x-100} = \frac{-0.25x^2}{x-25} \end{}

som er lig dit udtryk. Dvs. det er korrekt, det du har fundet. 

- - -

 

 


Svar #2
14. maj 2020 af STXMATB

#1

\begin{align*} \frac{x^2+4hx}{h} & = 100 \\ \Updownarrow \\ x^2+4hx & = 100h \\ \Updownarrow \\ 4hx & = 100h-x^2 \\ \Updownarrow \\ 4hx-100h & = -x^2 \\ \Updownarrow \\ h(4x-100) & = -x^2 \\ \Updownarrow \\ h & = \frac{-x^2}{4x-100} = \frac{-0.25x^2}{x-25} \end{}

som er lig dit udtryk. Dvs. det er korrekt, det du har fundet. 

Okay! mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Jeg ville nok tilføje x ≠ 25 ved næstsidste linje.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. maj 2020 af AMelev

                                              

#0 Har du ikke bare sat dit CAS-værktøj til at løse ligningen direkte?
Husk, at du altid kan tjekke din løsning ved at sætte den ind i ligningen og se, om det passer.
 OK!

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: isolere h i et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.