Matematik

Matematisk model i aflevering

16. maj 2020 af Hjælpmighurtigtt - Niveau: C-niveau
Spørgsmålet/forklaringen lyder:
“Ifølge en opgørelse stiger det antal nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark med 1.3% om året efter 2010. I 2010 var der 2038 nye tilfælde af lungekræft blandt kvinder i Danmark.
a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark.”

Jeg forstår ikke helt hvor jeg skal formå at lave opgaven.

På forhånd tak for svar :))

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af Capion1

Vi skal benytte en eksponential model.
    f (x) = bax
f (x) er antallet af tilfælde x år efter år 2010.
b er antallet af tilfælde i år 2010
a = 1 + 1,3% = 1,013
x er antal år efter år 2010
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af StoreNord

-


Skriv et svar til: Matematisk model i aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.