Matematik

Haster virkelig

18. maj 2020 af Ida0000 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Fil er vedhæftet

Hjælp please ????

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af Moderatoren

Hvilke problemer har du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2020 af Garrie

y = 0,5x+4
Linjen skærer i y-aksen ved 4, og har en hældning opad på 0,5 for hvert x ad x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2020 af AMelev

Generelt: Linjens ligning er y = a·x + b,
b er y-værdien, når x = 0, dvs. at b er "afskæringen på y-aksen"
a er hædningskoefficienten, dvs. y-tilvæksten, når x-tilvæksten er 1, "1 til højre ~ a op".
"y-tilvækst" = a·"x-tilvækst"

Opgaven:
b = 4, hvilket udelukker C, men passer på de tre andre.
a = 0.5. Hvis man fra punktet (0,4) går 1 til højre, skal man altså gå 0.5 op for at ramme linjen igen. Hvis man går 2 til højre, skal man gå 1 op osv.
Hvis du fra (0,4) går 2 th. og 1 op, hvilken linje rammer du så?

Vær obs på, at tilvæksten regnes med fortegn, så den er negativ, hvis man skal gå ned for at ramme linjen igen. 
Fx Hvis man går 2 th., skal man gå 1 ned for at ramme linjen A, så ligningen for A er y = -0.5x + 4.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2020 af Gayester (Slettet)

Slettet

Svar #5
18. maj 2020 af Ida0000 (Slettet)

Er løst
TUSINDE TAAK

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2020 af Moderatoren

#4

Vi morer os alle over dine indlæg.


Svar #7
18. maj 2020 af Ida0000 (Slettet)

? Den fangede jeg ikk lige :)

Skriv et svar til: Haster virkelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.