Matematik

Hjælp til reducering af udtryk?

19. maj 2020 af flottelise - Niveau: A-niveau

Hej Jeg har en opgave som driller mig en hel og den skal afleveres i morgen 

Jeg har at der nogen derud som kan hjælpe mig med den

Her er et billede af opgaven 

Please hjælp mig!

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2020 af ringstedLC

Kvadrer parentesen og se at der nu kan reduceres.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2020 af Mathias7878

Benyt, at 

\small (a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

hvor du så skal huske, at 

\small a = 2a

i dit tilfælde. 

- - -

 

 


Svar #3
19. maj 2020 af flottelise

okay?


Svar #4
19. maj 2020 af flottelise

Så altså sådan her:

5ab-4a^2+2a^2

= 5ab-16a+4a

eller hvad ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Svaret må være ab+b i anden

Svar #6
19. maj 2020 af flottelise

ok


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. maj 2020 af Mathias7878

\small 5ab-4a^2 + (2a-b)^2 = 5ab -4a^2 + \underbrace{4a^2+b^2 -4ab}_{(2a-b)^2} = b^2+ab

- - -

 

 


Svar #8
19. maj 2020 af flottelise

så er det svaret ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. maj 2020 af Mathias7878

Ja. Man kan lave omskrivningen

\small b^2+ab = b(b+a)

men det skal du nok ikke. 

- - -

 

 


Svar #10
19. maj 2020 af flottelise

okay hvorfor


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. maj 2020 af Mathias7878

Jeg tror, at reducering i gymnasiet handler om, at man skal reducere så meget som muligt og ende ud med et udtryk, hvor der ingen parenteser er. 

Der er vist nogle gymnasielærer herinde. De må jo lige rette mig, hvis jeg tager fejl. 

- - -

 

 


Svar #12
19. maj 2020 af flottelise

okay mange tak for hjælpen min ven


Skriv et svar til: Hjælp til reducering af udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.