Matematik

udtryk

25. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

(a+2)^2-(a+1)^2= ...

2a+2 er det korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af mathon

          \small 2a+3


Svar #2
25. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvordan for du til at det giver 2a+3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2020 af Mathias7878

\small (a+2)^2-(a+1)^2 = a^2 + 2^2 +4a - a^2 -1^2 -2a = 2a+3

Enten skal du huske, at

\small (a+b) = a^2+b^2+2ab

eller bare lære generelt, hvordan man ganger ind i parenteser

\small (a+b)(a+b) = a \cdot a + a \cdot b + b \cdot a + b \cdot b = a^2+b^2+2ab

hvor jeg tænker, at du først bør fokusere på at lære, hvordan man ganger ind i parenteser og bagefter husker de kendte kvadratsætninger:

\small (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

\small (a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

\small (a-b)(a+b) = a^2-b^2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2020 af mathon

    \small \begin{array}{lllll} & (a+2)^2-(a+1)^2=a^2+4a+4-\left ( a^2+2a+1 \right )=a^2+4a+4-a^2-2a-1=2a+3 \end{array}


Skriv et svar til: udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.