Matematik

Bestem K når f'(0) = 6

25. maj 2020 af Trala123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a)  f'(x)=2*k*e^{^{k*x}} 

b) 6 = 2 * k * e^{^{k*0}} 

- ved ikke om b overhovedet er på rette spor eller hvordan jeg kommer videre der fra, den er jo ikke løst. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af peter lind

Du er på rette spor. Løs baare den  ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} b)&f{\,}'(x)=2\cdot k\cdot e^{k\cdot x}\\\\& f{\,}'(0)=6=2\cdot k\cdot e^{k\cdot 0}\\\\& 6=2\cdot k\cdot 1\\\\& k=3 \end{array}


Svar #3
25. maj 2020 af Trala123 (Slettet)

Tak for jeres svar.

#2 kan du forklare mig hvordan at det bliver til et 1-tal på tredje linje?

e^k*0    Det må vel bare blive e^0 altså e, men hvordan bliver det pludselig 1? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2020 af Mathias7878

Alle reelle tal opløftet i 0 giver 1 udover 0 selvfølgelig. 

- - -

 

 


Svar #5
25. maj 2020 af Trala123 (Slettet)

#4
Tak, det er selvfølgelig der den ligger. 


Skriv et svar til: Bestem K når f'(0) = 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.