Matematik

tre funktioner har disse forskrifter

01. juni 2020 af jasguld (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Tre funktioner har disse forskrifter:
f(x) = 2 · x
g(x) = −0,5 · x + 2,5
h(x) = 2
1. Tegn disse tre funktioner i det samme koordinatsystem.
x- og y-aksen skal have samme enheder
2. Hvad er koordinaterne til deres skæringspunkt?
3. Det grafiske billede af to af funktionerne står vinkelret på hinanden.
Hvilke to funktioner er det?

Jeg har ingen ide om hvordan jeg skal sætte de forskrifter ind i et koordinat system med så lidt information, nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af Capion1

Der er de informationer, der er brug for.
Find to passende punkter for hver af linjerne:
f (x) er den rette linje der går gennem (0 , 0) og (5 , 10)
g (x) er den rette linje der går gennem (0 , 21/2) og (5 , 0)
h (x) er den rette linje i afstanden +2 parallel med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af mathon

#0

For vinkelrette linjer gælder, at produktet af deres hældningstal er -1.

For f(x) og g(x) har du
                                        \small \small 2\cdot \left (-0.5\right )=-1


Skriv et svar til: tre funktioner har disse forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.